maanantai 27. syyskuuta 2010

2 The Cousins of Chanterelle

Kävin viime sunnuntaina mökillä ollessamme äidin kanssa muutaman tunnin sienestysreissulla lähimetsässä. Äiti tuntee alueen parhaat sienipaikat, enkä varmaan löytäisi montaakaan sientä ilman hänen apuaan. Tosin muutaman hyvän paikan tonttimme läheisyydestä olen oppinut jo muistamaan. Kanttarelleja tuli tänäkin viikonloppuna lähes 5 litraa, mutta löysimme runsain määrin myös mustatorvisieniä ja suppilovahveroita, jotka molemmat ovat sukua kanttarellille.

Suppilovahvero (Cantharellus tubaeformis)


Mustatorvisieni ja suppilovahvero ovat erinomaisia ruokasieniä, eikä niitä tarvitse edes ryöpätä. Itse pidän mustatorvisienestä varsinkin kermaiseksi keitoksi valmistettuna. Suppilovahvero taas sopii mielestäni hyvin esimerkiksi muhennoksena hirven kanssa, nami! 

Mustatorvisieni (Craterellus cornucopioides)


Sienestäminen on mielestäni aika hauskaa ja sienet vieläpä ilmaista lähiruokaa! Metsässä tarpominenkin on ihan mukavaa hyötyliikuntaa kauniilla ilmalla, kunhan vastaan ei tule punkkeja, hirvikärpäsiä tai muita inhotuksia...  


"Nature alone is antique and the oldest art a mushroom." ~Thomas Carlyle

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Mä oisin voinut niin kirjoittaa saman tekstin. Ja mulla on mökillä vielä samat kulahtaneet pinkit Hai-saappaatkin :D

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitos Noora! Nuo Hai-saappaat on todellakin kulahtaneet sanan täydessä merkityksessä, mutta hyvin ne on palvelleet mökillä jo vuosien ajan :)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)