sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

4 Less Was More

Maanantaina tein postauksen Nuukuusviikosta, johon lupasin osallistua mukaan. Viikko alkaa olla pikkuhiljaa pulkassa ja on aika tehdä yhteenveto siitä, kuinka nuukailu sujui ja mitä kaikkea tarpeetonta tuli kulutettua tällä viikolla. 


Turhat & epäekologiset ostokset ym. :

Juuttikassi
”Design”-vesi
2 x Leffalippu
2 x Taksimatka
2 x Aikakausilehti
Ravintolaillallinen
5 x Puolen litran cola-pullo
Meksikolaisia karhunvatukoita

Puolustukseksi sanottanoon, että juuttikassi oli roosanauha-tuote (hyvä tarkoitus) ja karhunvatukat sekä ulkomailla pullotettu vesi kuuluivat yhteiseen lounaaseen ystävättäreni kanssa, joka ei osallistunut nuukuusviikkoon. :) Ja se vesipullo meni lasinkierrätykseen. Colat olisin voinut ostaa kerralla hiukan ekologisemmissa puolentoista litran pulloissa. Toisen taksimatkan olisin voinut välttää lähtemällä kotoa hyvissä ajoin ja paluumatkan pukeutumalla tarpeeksi lämpimästi myöhäistä kotimatkaa varten. Ravintolassa olisin voinut valita jotain ekologisempaa kuin jättikatkarapuja ja lootusta, mistäköhän asti nekin on tuotu... Pystyisin luultavasti myös elämään ilman italialaista häälehteä, enhän edes osaa italiaa! Elokuvissa käynnistä en osaa sanoa sen kummempaa, onko niin paha juttu (ei tietenkään kovin nuukaa, varsinkaan 3D-elokuvien osalta...)? Ja ravintolassa käydessähän tulee samalla tuettua paikallisia yrittäjiä, samoin kuten taksimatkalla.   

Juuttikassi: Fiskars

Nuukuusviikko oli mielenkiintoinen tempaus, joka sai todella miettimään omaa elämäänsä kestävän kulutuksen kannalta. Paljon on vielä paranneltavaa omissa tottumuksissa...

"A penny saved is a dollar earned." ~ B. Franklin

4 kommenttia:

 1. Luin hääjärjestelyjä tehdessäni italialaista Sposabellaa, siinä on kauniimmat kuvat kuin missään muussa häälehdessä. Ainoa häälehti, joka teki mieli säästää itsellä häiden jälkeen (muut menivät kiertoon veljen morsiamelle). En osaa juurikaan italiaa, mutta entä sitten.

  VastaaPoista
 2. Hei tyttö :) Sinulle on haaste blogissani http://boscaiola.blogspot.com/2010/04/omituisuuksia.html

  VastaaPoista
 3. Sähän oot nuukaillut oikein hyvin! Mä olin ehkä liian stressaantunut joka paikassa esillä olevasta nuukuusintoilusta, että sorruin tänään shoppailemaan oikein kunnolla. :D

  VastaaPoista
 4. Nna: Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi, mulla ne on ainoita lehtiä joista en ole raaskinut saksia juttuja hääideakansiota varten!

  Noora: Kiitos haasteesta, yritän toteuttaa sen jo huomiseksi! :)

  Adalmina: Eikö olekkin loistosuoritus multa?! Mullakin nuukailu nyt loppuu, pitäisi nimittäin hankkia vapuksi jotain päällepantavaa... :)

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)