maanantai 28. helmikuuta 2011

2 Bangkok: City of Opposites

Lomamme Krabi-osuuden jälkeen vuorossa oli vielä lyhyehkö kaupunkivisiitti Bangkokiin, jossa vietimme kaikenkaikkiaan neljä yötä. Bangkok oli juuri sellainen kuin muistinkin - kaoottinen ja täynnä vastakohtia aina maailmanluokan luksuksesta täydelliseen alkeellisuuteen. Ilma kaupungissa oli lomamme aikaan armottoman kuuma ja lievästi sanottuna helteinen sää teki ulkona olemisesta päivisaikaan lähes mahdotonta. +35 astetta lämpöä, polttava asfaltti ja seisova savusumuinen ilma oli lauhempaan ilmastoon tottuneelle ankara yhdistelmä. Bangkok onkin YK:n World Meteorological Organization'in mukaan maailman kuumin suurkaupunki.    

Näyttävä viheralue Bangkokin lentokentällä.

Aurinkoinen sää suosi lomaamme ja lämpöäkin oli ihan riittävästi.

Lebua State Tower

Tukikohtanamme Bangkokissa oli Lebua State Tower niminen pilvenpiirtäjä, jossa hotellimme sijaitsi. Hotellin parvekkeella vierähtikin hetki jos toinenkin kaupunkia korkeuksista käsin tarkkaillessa. 


Hiukan jännitti astua ensimmäistä kertaa parvekkeelle.

Huoneesta oli upeat näkymät Chao Phraya -joelle.

Huoneemme sijaitsi 54:nessä kerroksessa.

Kävimme syömässä 52:ssa kerroksessa sijaitsevassa, todella upeassa Breeze-ravintolassa.

Öinen kaupunkinäkymä huoneestamme.


The Dome ja Sky Bar, 63th floor


Näimme ja koimme

Kuumasta kaupungista sai pienen irtioton jokiveneellä, joka kuljetti kätevästi suoraan tärkeimmille temppelialueille. Nähtävyyskierroksen jälkeen oli mukava siirtyä vilvoittelemaan upeisiin ilmastoituihin ostoskeskuksiin, kuten Siam Paragoniin, jonka alakerrassa sijaitsi Aasian suurin akvaario Siam Ocean World. Kävimme yhtenä iltana katsomassa Siam Niramit Show:n, joka oli todella vaikuttava ja lavasteet todella näyttäviä, suosittelen!

Mystisesti kadonneen silkkitehtailija Jim Thompsonin kotimuseo.Jokiveneitä oli monenlaisia.

Wat Pho'n temppelialueella

Välillä oli levättävä ja käytävä virkistäytymässä hotellin altaalla.

Hedelmäkojuja oli joka kadunkulmassa.

Kuivattua merenelävää

Thaimaan prinssi Bhumibol ja kuningatar Sirikit Madame Tussauds'in vahakabinetissa.

"Bangkok is excess in all of its unrestrained glory. Bigger, better, more: the city is insatiable, a monster that feeds on concrete, shopping malls and diesel exhaust." ~Lonely Planet

2 kommenttia:

  1. Voi eiih, et usko että tulee matkaikävä näitä sun kuvia katsellessa!!! Olisipa ihanaa asua ympäri vuoden jossakin lämpimässä, ehkä sitten tätä suomen talvea osaisi alkaa arvostamaan pikkuisen enemmän... tai sitten ei! :D

    VastaaPoista
  2. No enää muutamia viikkoja ja olet itse tuolla tropiikissa ja minä täällä kateellisena haikailen hiekkarantojen perään. Kyllä Suomen talvesta voisi varmasti nauttia esimerkiksi Lapissa hiihtäen ja upeista maisemista nauttien. Mutta kun samalla hinnalla pääsee etelään, niin ei ole vaikea valita! ;)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)