torstai 25. helmikuuta 2010

0 Escape To The Sun

Matkakuumeen seurauksena: Tenerife - Playa de las Américas. 

Olen ollut Teneriffalla kaksi kertaa aiemmin, perheen kanssa joskus 8 - 14vuotiaana.  Paikat oli muuttuneet hiukan siitä, mutta positiiviseen suuntaan. Olin yllättynyt, kuinka siistiä kaikkialla oli, ja varsinkin viherrakentamiseen sekä puistojen kuntoon oltiin panostettu.  Las Américas on täysin turistien tarpeisiin rakennettu lomakylä, mutta toimiva sellainen. Korkeakulttuuria tai muotimaailman ihmeitä sieltä ei kannata lähteä hakemaan, vaan ennemminkin paikka soveltuu rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen.

Mikään gastronomian mekka Las Américas ei ollut. Ruoka oli ihan ok, mutta mitään taivaallisia makunautintoja ei tullut koettua. Tosin tämä ilmiö taitaa koskea kaikkia turistirysiä ympäri maailmaa...
Mamma pääsi kuvaan :). Vasemmassa kuvassa näkyy tulivuori Pico del Teide lumihuippuineen.

Lomamme sujui pääosin hotellimme rauhallisella uima-allasalueella aurinkotuoleissa löhöten ja kävellen 12 kilometriä pitkää rantabulevardia reippaasti edestakaisin. Tarkoituksena oli myös vuokrata auto, jolla ajella pitkin poikin ympäri saarta, sekä vierailla mm eläinpuisto Loro Parquessa ja itse Teidellä. Valitettavasti heikko sää vuoristossa ja saaren pohjoisosissa mitätöivät suunnitelmamme. 
Las Américasista löytyi mm. Benettonin, Mangon, Zaran, Escadan ja Guessin liikkeet. High fashion putiikikeissa edustivat ainakin Prada, Gucci, DG, Versace, Versus Jeans, Missioni, Moschino, Fendi, Burberry, Juicy Couture ja Chloé...

Varsinkin lapsiperheille Teneriffaa voi suositella. Tekemistä riittää, eläinpuistoja on lukuisia ympäri saarta, ja vesipuistojakin useampi kappale. Isoveljeni perheineen (poika 1v) lomaili Las Américasissa lähes samoihin aikoihin kanssamme. Ehdimme treffata heidät kerran, ja he kertoivat olevansa hyvin tyytyväisiä lomaansa Kanarialla pienen lapsen kanssa, hyvälaatuiset rattaatkin sai vuokrattua hotellista, eikä omia tarvinnut raahata Suomesta.


Jos vielä joskus päädyn Teneriffalle, aion:

1. Vuokrata auton ja ajella saarta ristiin rastiin.

2a. Käydä Teiden huipulla Las Cañadasin kraatterialueelta köysirataa pitkin...
2b. ...ja Esperanzan pinjametsissä...
2c. ...sekä vierailla pienissä vuoristokylissä.

3a. Tehdä päiväretken La Gomeran pikkusaarelle ja...
3b. ...patikoida Garajonayn luonnonpuistossa, joka kuuluu UNESCON maailman perintölistalle.

4. Käydä eläinpuisto Loro Parquessa.
5. Vierailla La Lagunan kaupungissa (kuuluu myös UNESCON maailman perintölistalle).


No man needs a vacation so much as the person who has just had one. ~Elbert Hubbard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)