torstai 29. heinäkuuta 2010

5 Mansion Style

Olin yrittänyt varata matkallemme mahdollisimman paljon erityyppisiä yöpymispaikkoja, pienestä askeettisesta hirsimajasta aina modernin hotellin sviittiin. Majoituimme kahtena yönä myös nostalgisissa vanhoissa kartanotyyppisissä rakennuksissa.


Alkumatkasta vietimme yhden yön Iisalmen kupeessa Runnin kartanohotellissa. Lähistöltä löytynyt mineraalipitoinen terveyslähde on houkutellut vierailijoita alueelle jo vuodesta 1750 lähtien. Uskaltauduimme itsekin maistamaan vettä tästä hiukan epäilyttävän näköisestä lähteestä. Kartanohotellin rakennutti eräs esi-isäni vuonna 1904, ja siellä on vieraillut useaan otteeseen myös itse Mannerheim, jonka alkuperäiseen tyyliin entisöidyssä tunnelmallisessa vierashuoneessa myös me yövyimme.  Runnin terveyslähde, nam ;)


Carl Gustaf -huone

Norjassa vietimme yhden yön Alta nimisessä kaupungissa jäämeren rannalla. Norjalaiseen Thon Hotels -ketjuun kuuluva hotelli Alta Vica oli perustettu entiseen maalaistaloon, ja sen huoneet oli sisustettu todella romanttisesti vanhan ajan tyyliin. Maisemissakaan ei ollut moittimista! 


“I stayed in a really old hotel last night. They sent me a wake-up letter.” ~Steven Wright

5 kommenttia:

 1. Hei ihania kuvia ja suunnitelmia. Jopa siinä määrin, että täällä rupesi kaksi päätä raksuttamaan:

  Meki halutaan!

  Minkä verran teillä on mennyt rahaa esim. bensaan?

  VastaaPoista
 2. Oih miten sympaattisia ja kauniita majapaikkoja olette löytäneet :)

  VastaaPoista
 3. ChoCo: Kiitos. Suosittelen jotain samantyyppistä matkaa ehdottomasti! :)

  Norjassa kaikki (paitsi bensa) oli noin 30% Suomea kalliimpaa. Muuten matkakustannukset tietysti riippuvat omista majoitus- ja ruokailuvalinnoista. Bensaan menee 3000km matkalla auton kulutuksesta riippuen noin 300€.

  Maija: :)

  VastaaPoista
 4. Super suloisia ja jopa eksoottisia paikkoja missä olette vierailleetkaan! Ja yök tuota runnin lähdevettä - tosin maku ei ole niin kuvottava kuin lähteen kasvusto antaa ymmärtää... ;)

  VastaaPoista
 5. Adalmina: Yllätyin myös lähdeveden mausta, hieman rautainen muttei yhtään mutainen, toisin mitä lähteen ulkonäkö antoi ymmärtää. Toivottavasti elän nyt sata vuotiaaksi ;)

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)