maanantai 26. heinäkuuta 2010

2 Summer Road Trip (2)

Alan hiljalleen toipua matkaväsymyksestä ja voimat riittävät jo koneella istumiseen ja kuvien selailuun helteestä huolimatta. Ajokilometrejä meille kertyi noin 3100, eli ihan ekologisimmasta lepolomasta ei ollut kyse. Kotiin tullessa olo oli aivan finito. Yövyimme matkalla yhteensä 10:ssä erityyppisessä hotellissa ja majatalossa, sekä paluumatkan autojunassa. Norjan puolella vietimme kolme yötä.

Gildetun, Norge

Ahdaskurun museosilta, Kilpisjärvi

City Center, Kilpisjärvi 

Matkamme oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut. Näimme ja koimme hurjasti kaikenlaista, mistä kerron enemmän seuraavissa postauksissa. Vain muutama kohde jäi harmillisesti näkemättä, koska joskus ajomatkaan meni odottamattoman pitkä aika. Eniten yllätti se kuinka vähän omasta kotimaastani tiedän ja kuinka pienen osan siitä olen nähnyt. Varsinkin Kalajoen hiekkasärkät ja kesäinen Lappi yllättivät. Noloa, mutta luulin oikeasti puurajan päättyvän viimeistään Rovaniemen korkeudelle ja suurimman osan Lapista olevan pelkkää tundraa, sekä jäämeren rannikolla näkeväni meressä kelluvia jäävuoria! ;)

Reitti sekä paikat joissa yövyimme:
A. Helsinki, B. Saimaan saaristo, C. Iisalmi, D. Kalajoki, E. Ranua, F. Tankavaara, G. Karigasniemi, H. Alta, I. Storslett, J. Tromsø, K. Kilpisjärvi, L. Levi, M. Rovaniemi

Meillä oli mukana hyvä Suomen matkaopas, mutta siinäkään monien paikkakuntien nähtävyyksistä ei kerrottu kovinkaan tarkasti. Emme myöskään löytäneet Helsingin kirjakaupoista yhtään kunnollista Pohjois-Norjaa käsittelevää matkaopasta. Parhaiten saimme tietoa paikkakuntien aktiviteeteista menemällä suoraan paikalliseen turisti-infoon, josta yleensä löytyi myös runsaasti ilmaisia opaslehtisiä. Näin matkasta sai mahdollisimman paljon irti, eikä aikaakaan mennyt kuin muutama minuutti ylimääräistä.

"Half the fun of the travel is the esthetic of lostness." ~Ray Bradbury

2 kommenttia:

  1. kuulostaa hienolta matkalta! jos alkaa miettiä ekologisuusasioita, niin kai tuo ainakin lentomatkat voittaa silti.

    VastaaPoista
  2. Nna: Kiitos, matka oli yllättävän kiva. Suosittelen kesäistä Lappia muillekkin, varsinkin jos pohjoisessa ei ole tullut paljon käytyä. Ja kyllähän sitä ainakin sanotaan että lentokone on kaikista epäekologisin matkustustapa. En tosin ole ottanut noista asioista sen tarkemmin selkoa... :)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)