sunnuntai 1. elokuuta 2010

5 Northern Menu

Yksi lomamatkojen kohokohdista on tietysti ruokailu. Olenkin jo aiemmissa postauksissa kertonut, että minussa asuu pieni kulinaristi vaiken itse mikään mestarikokki olekkaan. Söimme matkan aikana tooosi hyvin ja kokeilimme monia paikallisia herkkuja - pääosin kalaa, mutta myös poroa monin eri tavoin valmistettuna.


Kalaa sekä muita meren antimia, kuten kuningasrapua, oli tarjolla runsaasti varsinkin Jäämeren rannikolla. Monien ravintoloiden listoilta löytyi myös valasta ja hyljettä, mutta niiden tilaamista emme eettisistä syistä edes harkinneet, vaikka yleensä kokeilemme mielellämme meille uusia ja erikoisia ruokalajeja.

Kuningasrapua ja kampasimpukkaa, Restaurant Hadde (Alta, Norja)

Hiillostettua lohta & kantarellikastiketta, Puijon torniravintola (Kuopio)

Blini, Ämmilä (Levi)

Rautua korvasienikastikkeessa, Sokerijussin Kievari (Oulu)

Rautua kuningasrapukastikkeessa, Hotel Kilpis Restaurant (Kilpisjärvi)

Poroa lukuunottamatta emme juurikaan syöneet liharuokia. Muutaman kerran tosin jouduimme turvautumaan McDonald'sin Fiesta-salaatteihin paremman puutteessa. ;)

Tämä kuva ei selityksiä kaipaa (Rovaniemi)

Poronkäristys, Wanhan Waskoolimiehen Ravintola (Tankavaara)

Naudan sisäfileetä, Pihvitupa (Kalajoki)

Parina iltana vatsaan jäi tilaa pääruoan jälkeen ja jaksoimme maistella myös jälkiruokaa. Norjassa vohveli oli suosittu herkku ja Lapin jälkiruokiin kuului tietysti lakka, joka on yksi lempimarjoistani.

Väinönputki-raparperipiirakka & Suonsilmä (drinkki), Hotel Kilpis Restaurant (Kilpisjärvi)

Vohveli ja kaakao Tromsdalenin köysiradan kahvilassa (Tromsø, Norja)

Mustikkasorbettia ja vadelmajäädykettä lakkahillolla, Restaurant Hadde (Alta, Norja)

"Never eat more than you can lift." ~Miss Piggy

5 kommenttia:

 1. Ai vitsi mitä ruokakuvia! <3 Näitä on nälkäisenä vaikea katsoa! :) Mäti, smetana, sipuli on yksi maailman parhaista keksinnöistä!

  VastaaPoista
 2. Suunnittelimme matkaa Korsikalle... Mutta lomakuviesi jälkeen alkoi houkuttaa tuo kotimaanmatkailukin :) Nyt kun saisi tuon miehen suostuteltua... ;)

  VastaaPoista
 3. COCO: Itse vasta harjoittelen tuota mädin syöntiä, mutta alan pikkuhiljaa jo oivaltamaan kuinka hyvää se on :)

  Maija: Kotimaan matkailu on kyllä aivan aliarvostettua. Kunhan vaan osuu hyvät ilmat ja matka on huolella suunniteltu, niin kesäinen kotimaan loma voi vetää vertoja ulkomaanmatkallekkin. Tsemppiä miehen suostuttelun kanssa! ;)

  VastaaPoista
 4. Nams miten herkullisia ruokakuvia! Yhdyn cocon sanoihin mätistä, smetanasta ja sipulista - ne ovat parhautta nautittuna kuplajuoman kanssa! Ehkä voitaisiin syksyllä järjestää russian style -iltamat ja tarjolla olisi juuri tuota herkkua? :)

  VastaaPoista
 5. Adalmina: Loistoidea! Vaikka Šašlikissa? :)

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)