lauantai 12. maaliskuuta 2011

3 Freaky, Beautiful and Scary

Kävin viime perjantaina katsomassa kovasti hehkutetun Black Swan -elokuvan. Valitettavasti leffa ei ollut lainkaan minun makuuni - ihan liian pelottava ja järkyttävä. Balettikohtaukset olivat kauniita, ja varsinkin elokuvan alkupuolisko oli kiinnostava katsaus balettitanssijoiden rankkaan elämän, mutta loppua kohden tarina muuttui hiukan liian mielipuoliseksi. Monta kohtaa jäikin näkemättä kun pää oli painettuna vieressä istuvan seuralaisen syliin. Ja kun näytös loppui niin sydän jyskytti ja olin ihan sanaton järkytyksestä, mikä taisikin olla elokuvan tarkoitus. Natalie Portman teki kyllä uskomattoman hienon roolisuorituksen ja ainakin minusta hän oli uskottava balleriina. 


Black Swan on varmasti sellainen elokuva joka jakaa mielipiteitä. Oliko se  mielestänne hyvä vaiko liian jännittävä vai mahdollisesti molempia?

"I had the craziest dream last night about a girl who has turned into a swan, but her prince falls for the wrong girl and she kills herself." ~Nina (Natalie Portman), Black Swan

3 kommenttia:

 1. En pitänyt lainkaan, mutta en siitä syystä, että leffa olis ollut liian pelottava. Enemmän mua vaan ärsytti leffan hahmot, ne oli mun mielestä todella kliseisiä ja ärsyttäviä. Juonikin oli ennalta arvattava, ja tekemällä tehty, blaah.

  Ja koska tanssi & baletti on olennainen osa mun jokapäiväistä elämää, niin voin sanoa, että tääkin meni leffassa kyl vähän niin ja näin, stuntin ja Portmanin erot oli häiritsevän selkeitä.

  No joo, mut tulipa nähtyä. Onneks seuraavana päivänä kävimme katsomassa Finnkinossa Bolshoi Balletin esittämän Don Quixoten (live stream Moskovasta) - ei mennyt viikonloppu ihan piloille ja saatiin nauttia HÄIKÄISEVÄSTÄ tanssiosaamisesta :)

  VastaaPoista
 2. Itse en huomannut mitään eroa Portmanin ja stuntin välillä, olin liian keskittynyt jännittämään seuraavaa pelottavaa kohtausta. ;) Maallikolle ero ei muutenkaan taida olla yhtä selvä kuin alaa tuntevalle, vaikka baletissa olisikin tullut jonkin verran käytyä. Olikin tosi kiva kuulla sinun näkökulmasi elokuvaan. :)

  VastaaPoista
 3. Mä ajattelin, että ois ollut parempi leffa, kuulin siitä niin paljon kehuja. Oli vähän pettymys, mutta ihan hyvä silti. Pelottava se ei kyllä mun mielestä ollut. Jäi vaan ällöttämään se ihon repiminen sormesta siellä vessassa :D

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)