maanantai 3. toukokuuta 2010

2 Seeds

  
Meillä on mökillä pieni kasvihuone ja muutaman aarin kokoinen kasvimaa, sekä hedelmätarha. Äitini on huvilamme "pääpuutarhuri", mutta myös minä osallistun puutarhamme hoitoon aina mökillä käydessäni. Kylvin muutama viikko takaperin joidenkin esikasvatusta vaativien kasvien siemeniä. Jännittävin istuttamani kasvi oli maapähkinä, saa nähdä ehtiiköhän se tehdä Suomen lyhyessä ja kylmässä kesässä satoa..?Näitä kylvin:

Maamanteli
Maapähkinä
Idänunikko Coral Reef
Maissi “Early Extra Sweet
Halloween-kurpitsa “Tom Fox”
Isoauringonkukka “Bismarckianus”
Vesimeloni “Sugar Baby” (luomusiemen)
Avomaakurkku “Market More” (luomusiemen)
Meloni “Petit Gris de Rennes Melone” (biodyn. siemen)Pienistä taimista on kasvanut viikossa aivan valtavia monstereita. Ne hipovat jo minikasvihuoneen kattoa ja kasvattavat juuria kylvökennojen pohjareijistä! Kohta taitaa olla uudelleenistutuksen aika...


Psst... Monilla siemenmerkeillä on valikoimissa myös luomusiemeniä, mm. Lord NelsonillaHyötykasviyhdistyksellä ja Impectalla.

"My green thumb came only as a result of the mistakes I made while learning to see things from the plant's point of view." ~ H. Fred Dale (Thanks, Anne)

2 kommenttia:

  1. Kasvihuoneen kasvatit näyttävät siltä, että puskevat tuon kannen pois päältään hetkenä minä hyvänsä! mulla on muuten sulle ihan mielettömiä uutisia joista olet varmasti tosi ylpeä: Syksyllä istuttamani tulppaanit ovat työntäneet pienet versot esiin nurmikosta! hih. :)

    VastaaPoista
  2. Oho, sussa asuu sittenkin pieni puutarhuri, tosta se lähtee! Pitääkin joku päivä tulla ihastelemaan niitä tulppaani-istutuksia :)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)