maanantai 6. joulukuuta 2010

2 Happy Indenpendence Day!

Tämän vuotinen itsenäisyyspäivä alkoi todella lumisissa tunnelmissa. Yön aikana lunta oli tullut ainakin 15 senttiä ja ulkona oli todella kaunista! Kävin heti aamupäivällä Wanhassa Satamassa järjestetyillä Naisten Joulumessuilla, josta jatkoin puolentoista tunnin kävelylenkin tuulessa ja tuiskeessa keskustan ympäri näyteikkunoita ihaillen. Lumessa tarpominen oli itseasiassa ihan mukavaa kun oli oikeanlaiset varusteet, mutta hui kuinka hiljaista keskustassa oli - lähes aavemaista!


Iltapäivän kävelylenkkini kulki Presidentinlinnan editse, jossa valmistauduttiin täyttä häkää illan juhliin. Pihaa aurattiin lumesta ja vartiomiehiä vielä vaihdettiin. Lisäjännitystä toi taivaalla kaarteleva helikopteri valonheittimineen. Kipitin äkkiä kotiin odottamaan lähetyksen alkua.


Voi kuinka nautinkaan korkeista lumihangista ja isoista taivaalta leijailleista lumihiutaleista! Ehkä huomenaamulla mieli voi olla ihan toinen autoa kinoksista kaivaessa... ;) Vietimme muuten tänä vuonna ensimmäistä kertaa sulhaseni kanssa itsenäisyyspäivää aivan kahden kesken. Mitään kummempia itsenäisyyspäiväillallisia en osannut alkaa valmistamaan, eikä edes tullut mieleen mitään todella suomalaista ruokalajia joten turvauduin perinteisiin cocktailkarjalanpiirakoihin luomumunavoilla rasvattoman luomumaidon kera, hih! Kuulemma myös Linnassa oli tänäkin vuonna paljon kotimaista luomu- ja lähiruokaa tarjolla.  


Itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraamista varten piti tietysti olla varattuna isot kasat herkkuja tv:n ääressä!  Perunaleivosten lisäksi pöydässä oli muitakin kotimaisia herkkuja – Pandan Suomi-konvehteja, miniDomino-keksejä ja Marianne-rakeita. Yritin saada myös kattauksesta mahdollisimman kotimaisen. Aino Aallon astoiden lisäksi pöytään mahtui Iittalan kynttilänjalat Havin sinivalkoisilla itsenäisyyspäiväkynttilöillä, Mariskooli, Marimekon sinisävyiset Ananas-lautasliinat sekä Aalto-maljakko tottakai! Kansainvälisiä suhteita edustivat Villeroy & Bochin Wave-astiat, hih!


Rauhaisaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille!

"Freedom is never free." ~Author Unknown

2 kommenttia:

  1. Heh, meilläkin nautittiin linnanjuhlia katsoessa karjalanpiirakoita kananmunalla. Ei kovin erikoista ja hienoa, mutta hyvältä ne maistuivat :)

    VastaaPoista
  2. Jep, ei aina tarvitsekkaan ollan niin erikoisen hienoa. Karjalanpiirakat munavoilla ovat tosiaan ihan parhautta! :)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)