keskiviikko 27. lokakuuta 2010

3 Madrid Highlights

Eilinen paluulento Madridista sujui mutkattomasti ilmailualan lakosta huolimatta. Tosin kotiin saapui hyvin väsynyt ja hieman kuumeinen matkaaja. Kaupunkiloma taisi vaihtua suoraan sairaslomaksi. Yllättäen iskeneestä flunssasta huolimatta matka meni oikein kivasti - pääosin tapaksista, sangriasta ja shoppailusta nauttien. Fiilistely alkoi tietysti jo heti Helsinki-Vantaa -lentokentälle päästyä shampanjalla, juustoilla ja macaroon -leivoksilla.

Wine & View, Helsinki-Vantaa Airport

Neljän kokonaisen päivän aikana ehti juuri ja juuri kokea Madridin monet kasvot. Onneksi seuranani ja oppaanani toimi kaupungissa vaihdossa oleva ystävättäreni, jonka luona myös majoituin La Latinan kaupunginosassa, aivan keskustan tuntumassa. Kävimme tietysti kaikki pakolliset nähtävyydet tehokkaasti läpi sightseeing -kiertoajelulla, kahvittelimme Plaza Mayorilla, ihailimme kuninkaanpalatsin puutarhan upeita istutuksia, kävimme picnicillä Retiron puistossa, shoppailimme fiinillä Calle de Serranon ostoskadulla ja paljon paljon muuta mukavaa. 


Plaza de Oriente

Parque del Buen Retiro


Yöelämä Madridissa oli maineensa veroinen. Alkuillat kuluivat jutustellen sekä sangriaa ja tapaksia maistellen  tunnelmallisten kadunvarsiravintoloiden terasseilla. Bileet alkoivat trendikkäillä klubeilla myöhään keskiyön jälkeen ja ne sulkivat ovensa vasta aamuseitsemän aikoihin. Huomasin, että taidan olla jo liian vanha noin rankkaan juhlimiseen ja valvomiseen, mutta pitihän sekin puoli Madridia kerran kokea. Illanvietto tyylikkäissä pienissä baareissa mojitoista nauttien oli mielestäni paljon hauskempaa!   "Oh, lovely Spain! Renown'd, romantic land!" ~Rochdale

3 kommenttia:

  1. Oi että määkin haluan johkin etelämpään lomaileen :)

    VastaaPoista
  2. Siiri: Hih, tuolla Madridissa ei itseasiassa ollut kovinkaan paljon lämpöisempi kuin Helsingissä, kaupunki kun sijaitsee niin korkealla vuoristossa. Takki oli ihan must. Nyt kotona sairastellessani olenkin plärännyt läpi kaikkia etelänmatkasivustoja läpi, jos vaikka uuden vuoden jälkeen pääsisi jonnekkin oikeasti lämpimään paikkaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)