sunnuntai 5. syyskuuta 2010

3 Ciderfest

Eilisen siivousurakkani jälkeen päätimme järjestää Adalminan kanssa tyttöjen illan sadonkorjuu-teemalla, hyvän ruoan ja siiderin kera. Lähdimme hakemaan Stockmannin Herkusta syötävää ja juotavaa, emmekä osanneet aavistaa mikä ruuhka siellä olikaan, uudesta laajennuksesta huolimatta! Selvisimme onneksi lopulta ostosten kera ehjin nahoin ulos ja pääsimme valmistelemaan iltaa.

Silkkitoppi: GuessTarjolla oli vuohenjuustopiirakkaa, maalaispatonkia tuorejuuston kera, kotimaisia omenoita, sekä erilaisia tapaksia – marinoituja artisokkia, valkosipulinkynsiä, herkkusieniä ja juustolla täytettyjä paprikoita. Jälkiruoaksi söimme pähkinäpiirakkaa ja raikasta Piel de Sapo -melonia.


Koska sadonkorjuuseen  kypsyviin omenoihin ja päärynöihin, yhdistyy mielikuva vartapuristetusta omenamehusta ja tuoreesta siideristä, hankimme muutamia erilaisia ranskalaisia ja englantilaistyyppisiä omenasiidereitä maisteltaviksi. Herkussa oli laaja valikoima ulkomaalaisia siidereitä, mutta pettymyksekseni hyllyistä ei löytynyt lainkaan luomusiidereitä. 
Maisteltaviksi valitsimme pohjoisranskalaisen Ecusson Cidre Premium:in, hedelmäisen englantilaisen Kingstone Press Premium Dry:n, tutun ja turvallisen herefordilaisen Bulmers Original:in, sekä ranskalaisen  La Fourragère Cidre Brut:in. Lähes kaikki juomista maisuivat hyvältä, mutta Kingstone Press oli hiukan liian kirpeän hedelmäinen makuuni. Ehkäpä paras siidereistä oli aidon, tammitynnyrissä kypsytetyn täyteläisen omenamehun makuinen Ecusson. Myös La Fourragère oli hyvää, lähes simamaista siideriä.


Herkkujen syönnin ja siiderin tissuttelun jälkeen oli vielä tarkoitus lähteä maistelemaan muutama lasillinen ravintolaan. Paremmat oli puettu päälle ja korkokengät nostettu esille, mutta Yle Teemalta alkoikin iki-ihana Aamiainen Tiffanylla, jonka katsoimme rauhallisen illan päätteeksi.

"The blossoms in the spring are the fruit in autumn." ~Latin Proverb

3 kommenttia:

  1. Toi toppi on ihana, itsekin olen sitä joskus hypistellyt kaupassa, harmi etten silloin kotiuttanut. Kaunis! Ja tyttöjen iltanne kuulostaa tosi mukavalta!

    VastaaPoista
  2. Hanna: Hihi! Noilla tosiaan nälkä lähti ;)

    Mussu: Kiitos, pidän tuosta topista tosi paljon. Joskus rauhalliset illat ovat niitä parhaita. Tosin seuraavalla kerralla on pakko lähteä jatkamaan iltaa, sen verran tanssijalkaa vipattaa... :)

    VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)