maanantai 16. elokuuta 2010

4 Sweet Berries

On se vain myönnettävä, kesä alkaa olla loppu ja syksy tulee. No onneksi loppukesässä ja syksyssäkin on ilon aiheita, nimittäin satokausi. Oman maan salaatit, vihannekset ja juurekset, sekä tietysti marjatKävin viikonloppuna poimimassa huvilamme kasvimaalta kuukausimansikoita, mustia, punaisia ja valkoisia herukoita, muutaman boysenmarjan, sekä viimeiset mesimarjat. Tänä vuonna metsän reunaan istutetut pensasmustikatkin tuottivat vihdoin ihan kelpo sadon kuivuudesta huolimatta. Jännittää jo jääkö pakastimeen tilaa karviaisille ja karhunvatukoille, joiden kypsymistä on vielä hiukan odotettava. Suurena marjojen ystävänä olen alkanut suunnitella jo ensi kevättä - uusien vadelmantaimien istutusta ja mahdollisia uusia lajikokeiluja, mitenköhän lakan ja karpalon viljely onnisuisi...?      


"Other land blueberry; own land strawberry." ~Finnish proverb

4 kommenttia:

 1. Olen juurikin menossa poimimaan vanhempien marjapensaat tyhjäksi :) Mikään ei voita sitä kun talvella saa aamupuuroon marjoja!

  VastaaPoista
 2. No voi NAM! vesi herahti kielelle kun noita herkullisia marjoja katseli :p

  VastaaPoista
 3. Kotimaiset marjat on ihania! Viime elokuussa pyöräilimme ystäväni kanssa 15 km metsään poimimaan ämpärilliset mustikkaa. Oli sitten ihanaa talvella laittaa aamupuuroon itse keräämiään mustikoita :)

  VastaaPoista
 4. Maija: Tuoreena marjat on parhaimpia, mutta talvella pakasteesta otetut marjat tuo ihanasti kesän ja helteet mieleen. Seuraavaksi toiveena arkkupakastin (ja lisää neliöitä mihin sen saisi mahtumaan ;)!

  Heini: Hih! Näitä kuvia on ihana katsoa talvella ja unelmoida taas kesästä ;)

  Nina: Kuulostaa ihanalta, metsä mustikat ovat ihan parhaita! Meillä kaikki marjat tulee puutarhasta. Vaikka metsä on täynnä mustikanvarpuja ja pellon reunassa kasvaa vadelmaa, ei niihin koskaan tule marjoja, muutamaa pientä ja pahanmakuista yksilöä lukuunottamatta, ihme juttu!

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)