tiistai 6. heinäkuuta 2010

6 Holy Church!

Muutama viikko sitten maailmani romahti pieneksi hetkeksi. En ole pitänyt ensi kevättalven häidemme varauksien kanssa kiireitä, koska olen ymmärtänyt, että talviaikaan häätilat eivät ole kovin buukattuja eikä kirkoissakaan ole ruuhkaa.


Eräänä päivänä toissa viikolla nostin luurin, soitin ja varasin juhlatilan, ja sen jälkeen soitin onnellisena unelmieni hääkirkkoon. Mutta. Puhelimen päässä minulle kerrottiin jotain järkyttävää ja aivan kamalaa. Must-be hääkirkkomme on koko ensi kevään saneerauksessa!!! Sain tietenkin hirveän itku-potku-raivarin ja muutuin silmänräpäyksessä oikeaksi bridezillaksi (jota en uskonut kohdallani ikinä tapahtuvan).


Vihdoin järkytyksestä toivuttuani (mikä kesti useita päiviä), pystyin keskustelemaan sulhaseni kanssa tilanteesta järkevästi ja puntaroimaan muita vaihtoehtoja. Koska haluamme ehdottomasti mennä naimisiin a. talvella ja b. the kirkossa, eikä meillä ole mikään kiire, päädyimme pitkien keskustelujen jälkeen lykkäämään häitämme vuodella, keväälle 2012. Tietysti harmittaa kovasti, vaikka uskon että teimme oikean ratkaisun. Olin jo NIIN innokkaasti menossa naimisiin ensi keväänä, snif! Onneksi positiivisiakin puolia löytyi:

+ Saamme haluamamme kirkkon (ei tarvitse "tyytyä" muuhun)
+ Isompi häämatkabudjetti, vihkisormusbudjetti ym.
+ Ehdin valmistua opinnoista ennen "avioelämää"
+ Enemmän aikaa suunnitella juhlia (pari vuotta vasta suunniteltu ;)
+ Lisäaikaa laihduttaa / treenata morsiuskroppaan
+ Ehdin kasvattaa hiuksiani lisää
+ Häät samana vuonna yhden parhaan ystäväni kanssa (voidaan fiilistellä yhdessä)
... ja lukemattomia muita pikkujuttuja. :)Kuvat ovat Lohjalta, 1500-luvulla rakennetusta Pyhän Laurin kirkosta, jossa vierailimme viime maanantaina matkalla sulhaseni vanhempien mökille. Tämä ei siis ole the hääkirkko. Vaikka hieno kirkko tämäkin! 

"My mind is my own church." ~ Thomas Paine

6 kommenttia:

 1. Siis ihan kamalaa!:( Mutta jos kirkko on saneerauksessa, se on saneerauksessa. Sille ei voi mitään! Etkä olisi voinut auttaa asiaa, vaikka olisit varannut kirkon jo vuotta aiemmin. Se ehkä lohduttaa vähän. Varmaan hurjaa siirtää häitä? Onko se? Kun kuitenkin henkisesti olette jo tottuneet ajatukseen, että häät on nyt talvella ja ensi kesänä olet jo ihan konkarirouva jne. Uskon, että teitte kuitenkin oikean ratkaisun, koska nyt tuntuu hyvältä.:)

  VastaaPoista
 2. Tunnistin kirkon :) Mun vanhemmat ovat menneet siellä naimisiin ja itsekin olen monet kerrat sen penkeillä istunut. Olisi ollut hauska sattuma, jos se olisi ollut teidän hääkirkkonne, mutta onneksi asiat menivat parhain päin. Odotus palkitaan!

  VastaaPoista
 3. Iik, kävipä ikävästi kirkon kanssa! Ihailen kuitenkin että onnistuit löytämään kaikki asian hyvätkin puolet! :)

  VastaaPoista
 4. Vaikka onkin ihan super kamala juttu (miksi ne juuri nyt sitä kirkkoa alkavat remontoimaan?!), niin hieman jo hymyilyttää esiin noussut Bridezilla. :) Hih! Ja ihanasti kirjoitettu teksti btw!

  VastaaPoista
 5. No voi teitä parkoja :( Hmmpf. Ei mikään ihme, jos hivenen tuli pala kurkkuun!! Häät ovat kuitenkin niin ainutkertainen asia <3 Oletteko jo varanneet THE kirkon sitten ensi talvelle?

  VastaaPoista
 6. Alma: Oli kyllä tosi kova paikka tehdä päätös häiden siirrosta, en suosittele. Olin jo niin valmis astelemaan alttarile! Onneksi aika kuluu tosi nopeasti, kohtahan on jo talvi! ;) Ja kotirouvanahan sitten ehtiikin olla koko loppuelämän :)

  Noora: Pyhän Laurin kirkko on kyllä aivan upea. Sielä oli muuten juuri vierailuamme ennen pienimuotoiset häät (maanantai iltapäivänä), ja Mendelson soi! :´)

  Maria: Kiitos kommentista! Monet kurjatkin asiat alkavat tuntua hiukan vähemmän kurjilta, jos kirjoittaa plussat ylös. :)

  Adalmina: Kiitos (kommentista & tuesta "kriisin" aikana)! Toivotaan että se Bridezilla oli mulla ohimenevä ilmiö eikä tarttunut suhun ;)

  heinis: Koska häät on `once in a lifetime´-juttu (ainakin teoriassa), niin turha sitä kiirehtiä, varsinkin jos biologinen kellokaan ei vielä soi. ;) Itse olen sen verran perfektionisti, että häiden lykkäys oli ainoa mahdollinen ratkaisu. Hääpaikka on nyt varattu, mutta THE kirkon saa varata vasta tasan vuotta ennen hääpäivää.

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)