perjantai 2. huhtikuuta 2010

6 Easter Deco

Edessä pitkä viikonloppu maalla, ihanaa! Vaikka olemmekin pääsiäisen poissa kotoa, kylvin rairuohoa, vaihdoin valkoiset tuikut ja kynttilät keltaisiin, kaivoin varastosta pääsiäiskoristeet ja kävin torilta ostamassa pääsiäiskukkia. Pidän pääsiäisestä paljon, ja onkin ollut mukava nauttia pääsiäisfiiliksistä jo hiukan etukäteen.

Lasiset munat: Pentik

Yksi pääsiäisen suosikkikasveista on pajunkissojen ja keltaisten tulppaanien ohella koreaonnenpensas (Forsythia ovata), jonka oksia voi löytää myynnissä ainakin torimyyjiltä.  

Lasipupu: Pentik


[Lisäys 4.4.2010.] Yksi kiva juttu monissa pääsiäiskukissa on se, että ne ovat sipulikasveja. Kun kukat kuihtuvat, ei kasveja kannata suinkaan heittää pois, vaan ne voi säilyttää pimeässä ja viileässä (esim. kellarissa). Kun lumet ja routa ovat sulaneet, sipulit voi istuttaa maahan - vaikkapa mökille tai omakotitalon pihaan. Näin ne tuovat iloa kukillaan vielä monia vuosia.    


Oikein hyvää ja leppoisaa pääsiäistä kaikille! :)

Easter tells us that life is to be interpreted not simply in terms of things but in terms of ideals.
~ Charles M. Crowe

6 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan tutustunut noihin Korean onnenpensaan oksiin. Tosi kauniita. Vitsit, kunpa mäkin olisin panostanut tuolla lailla kotiini. Voisi olla kivempaa tehdä lopputyötä, kun on kaunista ympärillä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Noora ja tsemppiä lopputyön tekoon, onhan sullakin aivan ihana koti (blogikuvistasi päätellen)! :)

  Noita koreaonnenpensaan oksia on hiukan vaikea löytää tavallisista kukkakaupoista ja kauppatorillakin vain siinä suurimmassa kukkakojussa oli tarjolla niitä. Kaunis mutta kuihtuu sisällä lämpimässä aika nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Sulla on kyllä aina ihania kasveja ja kukkia tuomassa väriä kotiin! Kiitos paljon siitä narsissiruukusta, meillä ei ollutkaan muuta kuin yksi tulppaanikimppu pääsiäiseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa pääsiäistä myös! Kauniin näköisiä koristeita, juuri sopivan hillitysti mutta silti niin, että tulee pääsiäinen ja kevät mieleen.

  VastaaPoista
 5. Heippa, heitin sinulle pienen haasteen uusimmassa postauksessani :)

  VastaaPoista
 6. Adalmina: Ensi kerralla kun lähden kukkaostoksille, niin raahaan sut mukaan ja näytän parhaat paikat. :) Muista säilyttää kukka, voit istuttaa sen teidän uuteen pihaan.

  Little M: Pääsiäisessä on juuri se ihanaa, että rairuohosta ja narsisseista tulee kevät mieleen (voi alkaa jo fiilistelemään), vaikka ulkona onkin vielä loskaisen talvista.

  Char: Heippa Char ja kiitos, otan haasteen vastaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos, arvostan valtavasti jokaista asiallista kommenttia! :)